Team Sweden

Padel Tennis Court

 

Team Sweden är en förening som tillsammans med Svenska Padel förbundet vill främja denna nya racketsport bland svensktalande i Spanien och i Sverige. Laget team Sweden kommer att delta i tävlingar och försöka skapa en bas för ett eventuellt svenskt landslag.Det krävs inga förkunskaper om padel utan alla är välkomna att pröva på. Det finns tillgång till rack och bollar och samtliga ledare är svensk talande. Ett svenskt medborgarskap krävs endast vid en eventuell landslagsplats.Vi samlas ett par gånger i veckan för att träffas och träna tillsammans och det kommer även att erbjudas padellektioner till samtliga deltagare .Klubben vi valt för vår verksamhet är Reserva del Higueron , en klubb med många års erfarenhet inom padelsporten. Reserva del Higueron är med och organiserar Padel Pro Tour, den proffstouren inom padel som spelas framförallt i Argentina och Spanien.

 

 

Padel

 

Padel är den nya innesporten i Spanien och startade i Marbella i mitten på 80-talet. Den blev snabbt en succé bland Costa del Sols jetset och har sedan växt till en av Spaniens största sporter. Ursprunget påstås komma från Mexico, Acapulco och har sedan spridit sig till övriga sydamerikanska länder och latineuropeiska länder. Idag har padel en egen Pro Tour som spelas framförallt i Spanien och Argentina, de två världsledande nationerna.

 

Planen är 10 gånger 20 meter och är uppdelad med två servrutor precis som i tennis. Räknesättet är som i tennis men serven startas underifrån vilket gör det lättare att få bollen i spel. "Serven anses som ett av de svåraste slagen i tennis". Man spelar alltid dubbel vilket gör att det framför allt blir mycket spel. Se länk...

Djokovic spelar padel i Båstad

Club de Tenis

Tomas Karlsson 

Urb. Haza del Algarrobo

Mijas, SPAIN

 

+34 609484686

tomas@tomastennis.com

raquel@tomastennis.com

{if:adminMode}
{trans:no-articles}
{end:if}